Gyógy és sportmasszázs

AMIKKEL DOLGOZUNK:

  • Krémes masszázs
  • Olajos masszázs

A MASSZÁZS TÖRTÉNETE :

A masszázs története valószínűleg egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos emlékek a masszázs gyógyításra való használatáról az ókori Kínából származnak. Kezét az ember ösztönösen is használja fájdalma enyhítésére; ha ütést, görcsöt kap, önkéntelenül kap a fájó testrész felé, hogy azt védje, dörzsölje, nyomkodja, masszírozza. A kínaiak úgy vélik, hogy a masszázs nemcsak a fájdalom enyhítésére és nemcsak mozgásszervi problémák kezelésére, hanem belső szervi betegségek enyhítésére is alkalmas.

ÁLTALÁNOS HATÁSA:

A különböző masszázstechnikákban közös, hogy a kezelt szervben helyi, és az egész testre kiterjedő hatásokat váltanak ki. A legismertebb hatás, hogy a masszírozott területen vérbőség alakul ki, több tápanyagot kap a bőr, a káros anyagok gyorsabban kiürülnek. Az izmok fellazulnak, a görcsök feloldódnak, bennük olyan anyagok képződnek, amelyek fokozzák a teljesítőképességet. A masszázs hatása túlterjed a kezelt testrészen. Ezt a mai orvostudomány azzal magyarázza, hogy az idegek az ingert a kezelt testrészhez vezetik, amelyen keresztül a belső szervek működése is pozitívan befolyásolható. A hagyományos keleti orvoslás ezzel szemben a masszázsnak az életerő (csí, prána) áramlását befolyásoló hatásával magyarázza ezt a hatást.

HATÁSA A BŐRRE:

Lassítja a bőr öregedését. A masszázs erősíti a faggyú- és izzadtságmirigyek kiválasztó munkáját, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr anyagcseréjét, puhítja a hegeket és erősíti a szervezet védekezőképességét. Ugyanakkor rugalmassá teszi a bőrt, lassítja öregedését.

HATÁSA A FÁJDALOMRA:

Csökkenti a fájdalmat, vagy megszünteti azt. Bizonyos masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érző idegvégződések érzékenységét, ezért ezeket gyakran alkalmazzák fájdalomcsillapításra ideggyulladás és idegfájdalmak esetén. A lágyfogások stimulálják a mozgatóidegeket, emelik az izmok ingerelhetőségét.

HATÁSA AZ IDEGRENDSZERRE:

Megnyugtat. Csökkenti a depressziót. Egyes technikák nem csupán a mozgásszervi betegségek esetén, hanem mentális értelemben is hathatós segítséget nyújthatnak. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, segítenek az ellazulásban és enyhítik vagy teljesen elűzik a páciens aggodalmát, nyugtalanságát. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását. A masszázsterápia segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket. Minél inkább tudatosodnak a test reakciói, annál gyakrabban fogja időben felismerni a feszültségek kialakulását, és így tudatosan megszabadulhat azoktól, még mielőtt kifejthetnék káros hatásukat a szervezetre.

HATÁSA A KERINGÉSI RENDSZERRE:

A keringési rendszerre is pozitív hatást gyakorol. Gyakorlati tapasztalatok mutatják, hogy a masszázs növeli a hajszálerek mennyiségét, tágítja az ereket, ezáltal fokozódik a vérkeringés. A beteg területeken segíti az érhálózat újraépülését, visszaállítja az érfalak rugalmasságát, az erek átjárhatóságát. Fenti hatásai miatt bizonyos technikákat előszeretettel alkalmaznak magas vérnyomás, koszorúér-betegségek, agyi vérellátási elégtelenség kezelésére. Kiegészítésként kiválóan használhatók a fizikoterápiás készülékek! Bár Magyarországon nincs régi hagyománya, kultúrája a masszázsnak, egyre többen érzik szükségét ennek a nagyon is hatékony kezelési módnak. Jótékony hatása mind egészséges, mind betegségben szenvedő embereknél bizonyított! Rendszeres alkalmazása évékkel meghosszabbítja az emberek életét! Vitathatatlanul javítja a mindennapok életminőségét!


Reflexológia

 

A természetben minden az egyensúly megteremtésére és megtartására törekszik. Így van ez az emberi testtel is, ő is igyekszik fenntartani a belső egyensúlyát.

Az emberi szervezetnek van egy öngyógyító képessége is, amely remekül ellátja a feladatát mindaddig, amíg megadjuk neki amire szüksége van. Az emberi szervezet is egy élő nyitott rendszer, azaz a környezetével kölcsönhatásban van, ami energia-, anyag- és információáramlást jelent. Sajnos a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a lelki problémák, stb. miatt felborulhat a szervezet belső egyensúlya, így a szervezet rendszerében zavar támad. Amikor a szervezet a környezeti stresszt már nem tudja elviselni, betegség formájában jelezi azt.

A reflexológiai kezelés

•beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait

•a testnedvek keringését serkenti, helyreállítja (vér-, nyirokkeringés)

•segíti a salak- és méreganyagok kiürülését

•csillapítja a fájdalmat

•oldja a testi, lelki feszültséget

•a hormontermelő mirigyek működését szabályozza.

 

Panoráma Park

Bükkszentkereszt, Napsugár u. Hrsz. 81/9           info@panorama-park.hu